Indul az NKA országos tájékoztató előadás-sorozata


Tisztelt Pályázóink! Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az idei évben is folytatjuk a Nemzeti Kulturális Alap országos előadás-sorozatát. Rendezvényeiken olyan témákról tartunk tájékoztató előadásokat, amelyek pályázóinkat, illetve leendő pályázóinkat érinthetik, érdekelhetik. Részletesen beszámolunk aktuális pályázati felhívásainkról, a Nemzeti Kulturális Alapot érintő jogszabályváltozásokról, tájékoztatjuk Önöket a regisztrációs eljárás, illetve az online pályázati rendszer működéséről. A témákkal kapcsolatos kérdéseikre a helyszínen szívesen válaszolunk, vagy esetleges problémáikra megoldást keresünk.

Az idei évtől kezdődően tájékoztató előadásainkat az NKA új könnyűzenei programjáról, a Cseh Tamás Programról szóló kerekasztal beszélgetések követik. A Cseh Tamás Program célja a könnyűzenei utánpótlás támogatása, színvonalas produkciók fellépési lehetőségeinek, külföldi népszerűsítésének elősegítése. A projekt 8 alprogramból áll, induló zenekarok mellett vidéki klubokat, vidéki és kisközösségi médiát, előzenekari formációkat, nemzetközi turnékat és promóciót támogat pályázatos formában. Előadásaink végén vendégül látunk egy-egy, a tavalyi évben a program keretein belül támogatott előadót, zenekart.

Az előadás-sorozat első állomása 2015. május 29-én, pénteken 14 órától a FesztEger Fesztiválon (3300 Eger, Bolyki-völgy) lesz. A fesztivál területére a belépés ingyenes. Amennyiben részt kívánnak venni aktuális rendezvényünkön, kérjük, hogy részvételi szándékukat a sajto@nka.hu címen szíveskedjenek jelezni. A fesztiválról bővebb információ: feszteger.hu

Az országos előadás-sorozat további tervezett állomásai:

2015. június 4-13. Pécsi Országos Színházi Találkozó (Pécs)
2015. június 16-20. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál (Szolnok)
2015. július 14-19. EFOTT (Velence)
2015. július 16-19. Kingdom of Hegyalja (Tokaj-Rakamaz)
2015. július 24-augusztus 2. Művészetek Völgye Fesztivál (Kapolcs)
2015. augusztus 7-8. II. Történelmi Borok Fesztiválja (Fertőd-Eszterháza)
2015. augusztus 19-22. STRAND Nagyon Zene Fesztivál (Zamárdi)
2015. szeptember 26. XX. Peronmusic Tehetségkutató Fesztivál (Tatabánya) 

Budapest, 2015. május 27.