Közlemény


Felhívjuk Pályázóink figyelmét, hogy a Zeneművészet Kollégiuma által 2022-09-06-án meghirdetett pályázati felhívás  110102/160 altémája  (Alkotói támogatás hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára új, magyar, komolyzenei művek megalkotására (nagyobb terjedelmű szimfonikus-, oratorikus-, kórus-, verseny- és zenés színpadi-, valamint szóló- és kamarazenei művek)) pályázat benyújtásának feltételei az alábbiak szerint megváltoztak (változás pirossal kiemelve):

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy

  • pályázni új zenemű zenéjének és/vagy szövegének megírására lehet;
  • az NKA Kollégiumainál korábban alkotói támogatásban részesült művel nem lehet pályázni;
  • nem nyújthat be pályázatot az a magánszemély, aki az NKA bármelyik kollégiumától/miniszteri keretből a pályázatban megadott megvalósítás időtartamára (2023. január 1. – 2023. december 31.) már alkotói támogatásban részesült!
  • nem nyújthat be pályázatot az a magánszemély, akinek a 110102-es altémában 2019.évben, vagy azt megelőzően hozott támogatási döntés alapján lezáratlan alkotói támogatása van. (Nem nyújtotta be a szakmai beszámolót és/vagy a pénzügyi elszámolást, vagy a benyújtott beszámoló/elszámolás nem került elfogadásra, az elkészített mű nem került bemutatásra.) A benyújtott módosításoktól és az érvényben lévő elszámolási határidőtől függetlenül.

  • nem nyújthat be pályázatot az a magánszemély, akinek a 110102-es altémában 2020.évben megítélt alkotói támogatása volt, és még nem került sor a szakmai beszámoló (az elkészült támogatott pályamű) benyújtására.

  • ha a 2022. évre megítélt alkotói támogatással rendelkezik az NKA Zeneművészet Kollégiumánál és a jelen pályázati felhívásra beadott alkotói pályázatát a Kollégium szintén támogatja a 2023. év tekintetében, abban az esetben a 2022. évre megítélt alkotói pályázata kapcsán – az alkotói pályázatok párhuzamos megvalósításának elkerülése végett –  a megvalósítási/elszámolási határidő meghosszabbítására a Kollégium döntése alapján nincs lehetőség.
  • Amennyiben a szakmai beszámolóban a pályázó hivatkozást (linket) jelöl meg, azt a Kollégium kizárólag abban az esetben fogadja el, mint a szakmai beszámoló része, ha megnyitható/kattintható formában kerül beküldésre.

Fentiek miatt a pályázat benyújtási határidejét 2022. október 11. éjfélig meghosszabbítjuk.