Az NKA Közművelődés Kollégiuma közleménye


Az NKA Közművelődés Kollégiuma közleménye

A Közművelődés Kollégiuma 2018. július 5-én tartott ülésén 167 db pályázatról döntött.

A 205107 nagyrendezvények altéma keretében a járási, megyei, országos és nemzetközi hatókörű közösségi és közművelődési programok, szakmai konferenciák támogatásáról hozott döntést a kollégium.  Az altémára érkezett 138 db támogatási kérelem az amatőr művészet számos ágát, a közművelődési szakma változatos témáit vonultatta fel.  A 94 db támogatott pályázatra 61 585 000 Ft-ot ítélt meg a kollégium.

A kétezer fő alatti magyarországi kistelepülések értékmentő – értékteremtő közösségeinek, közművelődési szakmai tevékenységének támogatására kiírt felhívásra 23 települési önkormányzat illetve civil szervezet nyújtott be pályázatot.  A kollégium elkötelezett a kistelepülések közművelődési feladatellátásának segítésében, a benyújtott pályázatok alacsony száma alapján azonban az altémára elkülönített keretet nem használta fel a döntéshozó testület. A pályázók 10 820 000 Ft összegű támogatást nyertek el.

Meghívásos pályázat keretében öt szervezetet támogatott a kollégium. Az intézmények az NKA 25 éves évfordulójának alkalmából 25 helyszínen – köztük 5 határon túli településen – valósítanak meg egész estés programokat. Műsoraikban amatőr művészeti együttesek színpadi produkciói, kiállítások, játszóházi programok szerepelnek.  Az események Mátészalkától Lendváig, Nagyszalontától Ózdig hálózzák be a magyar lakta kistelepüléseket és nagy városokat.