Az NKA Táncművészet Kollégiuma közleménye


Örömmel értesítjük kedves pályázóinkat, hogy a Kollégium elbírálta a 2018. I. félévi nyílt pályázati felhívásra, valamint a 2018. évi táncművészeti témájú online, illetve hagyományosan megjelenő sajtótermékek támogatására kiírt felhívásra beérkezett pályázatokat.

A Táncművészet Kollégium 2018. évi I. pályázati felhívásra összesen 219 pályázat érkezett, 384.745.517 forintos igénnyel. A meghirdetett öt pályázati altémában végül 177.425.000 forint támogatást ítélt meg a Kollégium. Mivel a már bemutatott produkciók forgalmazását fontosnak találja a Kollégium, így a felhívásban szereplő összeget a döntésen megemelte. A sajtótermékekre vonatkozó felhívásra 4 db pályázat érkezett 8.984.000 Ft igénnyel, a Kollégium mind a négy pályázatot támogatandónak tartotta, összesen 6.550.000 Ft-tal, így magasabb összeget nyújtott a Kollégium a táncművészetileg fontos sajtótermékekre a tervezettnél.

Gratulálunk a nyertes pályázóknak!

A következő kiírásra előreláthatóan 2018. szeptemberében kerül sor, melyen az előző évhez hasonlóan a táncművészeti iskolák vizsgaelőadásait, valamint már bemutatott táncművészeti produkciók forgalmazását támogatja a Kollégium. A Kollégium tervezi egy meghívásos felhívás megjelentetését is táncművészeti fesztiválok megvalósítására.