7 altémában hirdette meg pályázatát a Zeneművészet Kollégiuma


A nyílt pályázati felhívásra 2022. október 6., éjfélig lehet benyújtani a pályázatokat. Kérjük a pályázókat, hogy az adatlap kitöltése előtt szíveskedjenek elolvasni a teljes pályázati felhívást!

Pályázatot benyújtani az alábbi hét témakörben lehet:

1. Pályázati cél: Alkotói támogatás hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára új, magyar, komolyzenei művek megalkotására (nagyobb terjedelmű szimfonikus-, oratorikus-, kórus-, verseny- és zenés színpadi-, valamint szóló- és kamarazenei művek).

Pályázók köre: a pályázat benyújtásakor 18. életévüket betöltött zeneszerzők és zeneművek szövegírói, mint magánszemélyek.

Igényelhető támogatás: maximum 3 500 000 Ft.

2. Pályázati cél: Magyarországi komolyzenei mesterkurzusok megvalósítása.

Pályázók köre: a zenei oktatás és továbbképzés területén többéves gyakorlattal rendelkező előadó-művészeti együttesek, alap- és középfokú oktatási intézmények (nem önálló jogi személy esetén, annak fenntartója), továbbá a pályázat benyújtásakor 18. életévüket betöltött magánszemélyek, és egyéni vállalkozók.

Igényelhető támogatás: maximum 1 000 000 Ft.

3. Pályázati cél: Komolyzenei kottakiadványok, zenetudományi, zenekritikai és zenepedagógiai művek megjelentetése.

Pályázók köre: magyarországi könyv- és kottakiadók, mint önálló jogi személyek, valamint egyéni vállalkozók (a kiadói tevékenységnek a jogi dokumentációban szerepelnie kell)

Igényelhető támogatás: maximum 2 500 000 Ft

4. Pályázati cél: Nemzetközi előadó-művészeti szervezetekben való jelenlét támogatása, a 2022. évre fizetendő tagdíjhoz való hozzájárulás.

Pályázók köre: az előadóművészek szakmai, egzisztenciális, jogi érdekeit képviselő, hazai viszonylatban országosan reprezentatívnak minősülő egyesületek, amelyek legalább két éve teljes jogú tagjai az előadóművészek szakmai, egzisztenciális, jogi érdekeit képviselő nemzetközi, európai vagy világszervezetnek.

Tervezett keretösszeg: 5 000 000 Ft

5. Pályázati cél: Hazai előadó-művészeti civil szervezetek által alapított művészeti díjakhoz való hozzájárulás a kiemelkedő előadóművészi életutat felmutató művészek számára.

Pályázók köre: civil szervezetek (egyesületek, alapítványok), amelyek legalább évente, és az elmúlt két évben legalább egy alkalommal, vagy a szervezet belső szabályai szerint legalább két éve rendszeres anyagi elismerésben részesítettek kiemelkedő életutat felmutató előadóművészeket

Igényelhető támogatás: a díj értékének / összegének legfeljebb 90%-a

6. Pályázati cél: Komolyzenei hang- és képanyagok készítésének, kiadásának és terjesztésének elősegítése.

Pályázók köre: a hang- és képfelvételeket készítő és/vagy a kiadványokat megjelentető, a pályázat benyújtásakor 18. életévüket betöltött magánszemélyek, jogi személyek, valamint egyéni vállalkozók

Igényelhető támogatás: maximum 2 500 000 Ft

7. Pályázati cél: Kortárs magyar komolyzenei művek belföldi vagy külföldi megszólalásának és terjesztésének támogatása, kortárs egyedi hangversenyek vagy hangversenysorozatok megrendezése, kortárs koncertszerű rendezvények megvalósítása.

Pályázók köre: a hangversenyt/hangversenyeket megrendező, a pályázat benyújtásakor 18. életévüket betöltött magánszemélyek, valamint jogi személyek (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója), és egyéni vállalkozók

Igényelhető támogatás: maximum 3 000 000 Ft

A pályázati felhívás teljes szövege ITT, az adatlapok és kitöltési útmutatója ITT található.