A 125 éves magyar filmet ünneplik a kiskanizsai Móricz Zsigmond Kulturális Központ udvarán


Az NKA kertmozik, szabadtéri vetítések támogatására kiírt pályázatán sikerrel pályázott a Civil Mozgó(kép) Világ Alapítvány is, amely szervezésében Hazai Hetedik Hetek címen filmklubot indítottak és október 31-éig történelmi magyar filmeket vetítenek a Móricz Zsigmond Kulturális Központban.

A 125 éves magyar film emlékére kertmozivá változott a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház udvara. A Hazai Hetedik Hetek elnevezésű eseményen a Föld szeretője című drámát tekinthették meg az érdeklődők. A nézők a film után a mozgókép író-rendezőjével, Pozsgai Zsolttal és Lux Ádám színművésszel is találkozhattak.- számolt be a Kanizsa újság portálja.

Október 25-én 17 órától Jankovics Marcell emlékére vetítik az Ének a csodaszarvasról című animációs filmet, a vendég dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára lesz.

Október 27-én 17 órakor a Szökés a nagy árvíz idején című filmmel és az egyik szereplővel, Rajkai Zoltán színművésszel emlékeznek meg az 1956-os eseményekről.

Október 29-én Huszárik Zoltán emlékére vetítik a Csontváryt, a meghívott vendég Huszárik Kata színművész. A sorozatot október 31-én a Két félidő a pokolban című film zárja, mellyel Sinkovits Imre emlékét idézik meg, az est vendége a legendás művész fia, Sinkovits-Vitay András színművész lesz.

A filmbarátok ingyenesen látogathatják a programot, ahol a mozirajongóknak forró teával is kedveskednek.

Kép forrása: kanizsaujsag.hu