A VI. Salföldi Dalföld Fesztivál


Immáron 6. alkalommal ad otthont a Káli-medence a Balaton-felvidék legbájosabb fesztiváljának, a Salföldi Dalföldnek. Kortárs jazz, elektronikus és klasszikus zene, népzene, képző-, ipar-, és előadóművészek, kiállítások, beszélgetések, koncertek és magyar nemzeti összetartozás Közép-Európában – zenében ünnepelve. A rendezvény az NKA támogatásával valósul meg.

A rendezvény szervezője, a Bíró-Gombos Alapítvány célja hogy Salföld a következő évtizedekben is otthont adjon egy immár hagyománnyá vált több művészeti ágat összefogó kulturális hétvégének. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő esemény középpontjában idén a Kárpát medencei magyar kultúra áll. A Salföldi Dalföld elsősorban azt a célt szolgálja, hogy igényes, a művészetekre és saját magára reflektáló tudatos közönséget célozzon meg és „neveljen ki” az évek során.  

2021-ben több mint 30 eseménnyel, borkóstolókkal, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, táncházzal és egyéb kulturális programokkal várja látogatóit az idei fesztivál augusztus 13-15. között.

Többek között fellép a Mörk, Szalonna és Bandája, Rost Andrea, Isaac and Isaac, Andrejszki Judit és Sebestyén Márta is. Az Ábrahámhegyi strand táncháznak, a Salföldi Major bábszínháznak, Tőke Gyula Pajtája pedig érdekes kerekasztal beszélgetéseknek és művészeti előadásoknak, koncerteknek ad otthont. Raffay Kamilla kiállítása pedig a Fauház közönségének nyújt felejthetetlen élményt.  

A fesztivál programjairól IDE kattintva tájékozódhat.