Állami elismerést vehetett át több kollégiumi és korábbi bizottsági tag


Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend lovagkeresztet és Magyar Arany Érdemkeresztet adott át a Nemzeti Kulturális Alap életében korábban vagy jelenleg is fontos szerepet betöltő személyeknek a Pesti Vígadóban.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át, DR. ÁRENDÁS PÉTER ATTILA brácsaművész, zenepedagógus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyetemi docense, a Hagyományok Háza Népzenei szakcsoportjának vezetője, a Tükrös zenekar alapító tagja és az NKA Halmos Béla Program Kollégium tagja, továbbá PÉCSI GYÖRGYI József Attila-díjas irodalomtörténész, szerkesztő, kritikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az MMA Kiadó Nonprofit Kft. ügyvezetője és az NKA Bizottságának korábbi tagja.

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült az NKA Közművelődés Kollégiuma tagja, RODICS ESZTER kulturális menedzser, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kuratóriumi elnöke, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója és SIKENTÁNC SZILVESZTER néptáncpedagógus, koreográfus, táncművész, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke, az NKA Népművészet Kollégiuma tagja.

Kiemelkedő muzeológiai tevékenysége elismeréseként Móra Ferenc-díjat vehetett át, DR. FAJCSÁK GYÖRGYI sinológus, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
igazgatója, aki a 2020 előtti időszakban, az akkori Vizuális Művészetek Kollégiumának tagja volt.

A Nemzeti Kulturális Alap vezetősége és valamennyi munkatársa ezúton is gratulál a kitüntetetteknek.