Előnyben a magyarországi kisebbségek hagyományait bemutató produkciók


Megjelent az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának nyílt pályázati felhívása a 2023. május 1. – 2023. december 31. közötti időszakban megvalósítandó programok, produkciók támogatására. A támogatás maximális mértéke pályázatonként 15 millió forint.

A benyújtásra kerülő pályázatok tekintetében a Nemzeti Kulturális Alap kollégiumának elvárása, hogy a projekt gazdagítsa nemzeti műveltségünket, a hazai és a nemzetközi előadók jeles képviselői mellett törekedjen a fiatal tehetségek bemutatására. Továbbá járuljon hozzá az ország/egy-egy régió/település kultúrájának megismertetéséhez, és ezen keresztül a magyar kultúra pozíciójának és színvonalának erősítéséhez.

A cél olyan művészeti értéket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megrendezésének támogatása, amelyek egyebek mellett önálló koncepcióval rendelkeznek, rendszeres időközönként, ismétlődően megrendezésre kerülnek, időtartamuk legalább 3 egymást követő nap, és nem utolsó sorban a kulturális értékközvetítést elsődleges elemnek tekintik, és magas színvonalon valósítják meg.

A részletes pályázati feltételek megtalálhatók az NKA honlapján.

A pályázat benyújtási határideje 2023. május 11., éjfél.