Fifty Years (feat. Mill Scoring) – Imre Czomba


Ötven év – Czomba Imre és a Miskolci Szimfonikus Zenekar (Mill Scoring)

Az ötven éves Czomba Imre születésnapi ajándékkal lepte meg magát, a Miskolci Szimfonikus Zenekart és a közönséget. Az egy nap alatt a miskolci malomban felvett Ötven év című lemez dalainak megszületéséhez és a lemez megjelentetéséhez alkotói támogatással járult hozzá a Nemzeti Kulturális Alap.

Az exkluzív album felvételén a Miskolci Szimfonikus Zenekar által alapított Mill Scoring játszott a szerző vezényletével a miskolci Malomban, a szimfonikus zenekar próbatermében, ahol professzionális stúdió állt rendelkezésükre a lemezfelvételhez.

A támogatás lehetőséget nyújtott a szerző számára, hogy ne megrendelésre írjon zenét, hanem saját életén végigtekintve összegezze az elmúlt ötven év eseményeit.

„Ezekben a zenékben mindenki benne van, aki eddig részese volt így, vagy úgy az életemnek. Köszönöm nektek, hogy inspirációt és témát adtatok. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy a legcukibb családom van. Köszönöm a rengeteg támogatást és biztatást!
Természetesen nagy köszönet a fantasztikus Mill Scoringnak – Károly Tamás vezetésével, hogy eltöltöttek velem egy csodás napot, és rekord sebességgel rögzítettünk mindent elképesztően magas színvonalon.” – mondott köszönetet saját oldalán.

A miskolci születésű Czomba Imre jazz-zongoristának tanult, a Miskolci Dixieland Band egyik alapító tagja volt. A dalszerzés mindig is érdekelte, már Miskolcon is volt néhány szerzeménye.

Budapestre költözve 20 évig játszott Zoránnal, dalokat írt Cserháti Zsuzsának, a Noxnak, Ákosnak. 16 évig dolgozott együtt az Experidance-szel, ezidő alatt 15 színházi darabot írt nekik, legnagyobb sikerének a 2008-as és 2009-es augusztus 20-i tűzijáték zeneszerzését tartja, olyan előadótársakkal, mint Miklósa Erika. 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntött – tűzijáték-műsort. Több, mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutatták be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 

Czomba Imre 2015-ben költözött Hollywoodba miután filmzeneszerzést tanult a Kaliforniai Egyetemen (UCLA). Tanulmányai során többen is kapacitálták arra, hogy kérvényezze, így a beadott igénylés után rövid időn belül megkapta a „különleges képességekkel rendelkező” művészeknek adható zöldkártyát, majd az állampolgárságot.

Hollywoodban tagja lett két zeneszerzői szövetségnek is a kapcsolatépítés érdekében, filmzenéket ír, tv-filmekbe betétdalokat, Brodway-musicalen dolgozik, mozifilmre készül, de Magyarországon is dolgozik színházban, koncerten, hangszerel és dalokat ír Miklósa Erikának és Lajkó Félixnek is.

Az Emmy Television Academy tagjává választották, majd meghívták a Grammy Recording Academy tagjai közé is így már itt is aktív szavazó tag.

A Fifty Years című születésnapi lemez Czomba Imre szerzeményeit tartalmazza, a szerző vezénylésével a Miskolci Szimfonikus Zenekar (Mill Scoring) előadásában. Az ingyenesen is használható, kereskedelmi zenestreamelő szolgáltatáson, a Spotifyon is meghallgathatják az érdeklődők.

Fifty Years (feat. Mill Scoring) – Imre Czomba

Mill Scoring: MSO (Miskolc Symphonyc Orchestra)

Tamás KÁROLY – Recording engineer

Dániel VISZLAI – Piano

Zsolt NYÍRI – Violin I.

Rita PLACHI – Violin II.

Tamás TÓTH – Viola

Bence BLASKOVICS – Cello

Gyula HORVÁTH – Bass

Karina Szvetlana NÉMETH – Flute, Piccolo

Angela CALVO RIOS – Oboe, English horn

Sándor CZIMER – Clarinet

Krisztián JÁRDÁNY – Bassoon

Mix – Joel Iwataki (7), Imre Czomba

Mastering – Moshon Shabah

Photographer – Matteo Marchisano-Adamo

Composer, Conductor – Imre Czomba