GETCLOSER JAZZ FEST 2022


MOM Kulturális Központ 03. 03. – 03. 06.

A GetCloser Jazz Fesztivál alapvetése, művészi koncepciója, hogy dedikáltan a műfaj képviselőire fókuszál, és neves külföldi előadók mellett a hazai tehetségeket is felléptet, ösztönözve az előadókat közös produkció létrehozására, azaz sessionzenélésre, jammelésre.

A 2016-ban indult fesztivál során olyan együttzenélések jöttek létre, mint Snétberger Ferencé Richard Bonaval vagy Lukács Miklós cimbalomvirtuózé Reuben Rogers nagybőgőssel és Gerald Cleaver dobossal.

2022-ben a hazai jazzt a Hajdú Klára Quartet, a Párniczky Quartet és a Révész Richárd Latin Quartet képviseli, míg olyan neves külföldi előadók lépnek fel, mint José James, Christian McBride és az Omar Sosa Quarteto AfroCubano.

A fesztivál befejező napján GetCloser Session No. 01. címmel az alapvetésként megfogalmazott együttzenélés külön koncerten ad lehetőséget, ez esetben Lukács Miklós, Mogyoró Kornél, Gavino Murgia, Omar Sosa, Childo Tomas részvételével.

A session, a jammelés a jazz egyik legizgalmasabb megnyilvánulási formája. A zene itt valami pluszt hordoz a különböző zenei világú megközelítések egybecsengése által. A jazzt csak egy kicsit is ismerő vagy szerető ember számára mindig örömforrás élőben hallgatni jazz-zenét. Itt a lehetőség: négy nap alatt hat kitűnő előadó koncertjét, valamint egy igen izgalmasnak tűnő sessionzenélést hallgathatunk, nézhetünk meg.

A fesztivál megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.

GETCLOSER JAZZ FEST 2022

MOM Kulturális Központ 03. 03. – 03. 06.

2022. 03. 03. – csütörtök

Hajdú Klára Quartet

José James

2022. 03. 04. – péntek

Párniczky Quartet

Christian McBride

2022. 03. 05. – szombat

Révész Richárd Latin Quartet

Omar Sosa Quarteto AfroCubano

2022. 03. 06. – vasárnap

GetCloser Session No. 01.

Lukács Miklós – cimbalom
Mogyoró Kornél – ritmushangszerek
Gavino Murgia – fúvós hangszerek, ének és mindenféle csörgő, zörgő eszközök
Omar Sosa – billentyűs hangszerek, ének
Childo Tomas – basszusgitár, ének

Nyitókép: MagyarJazz.hu