Házhoz megy a Zenede – Rocklegendák


Oktatási Centrum – Országos Turné – Zenetörténeti előadás – Koncert

2021. 12. 06. – 2022. 04. 30.

Élőzenét hallgatni, szinte minden esetben örömforrás. Amióta zenél az ember, hallgatják is. Ma már a digitalizált világban élőzenét csak különleges esetben. Koncerten egy-egy zenekar műsorát. Régebben a Balaton melletti vendéglátóhelyek, mint a Kistücsök Balatonszemesen vagy a Kispipa Alsó-Bálatelepen esti programjához hozzá tartozott az élő tánczenekar, akik a korszak slágereit játszották magyar és nemzetközi felhozatalból. Válogatást játszottak, nem a saját számaikat. De a közönség szórakoztatására.

Érdekes feladat lehet zenészként a rocktörténelem kiemelkedő dalait, előadóit megidézni élő zenei munkában a Jailhouse rocktól a Foxy Ladyn, a Zöld csillagon, a Paranoidon át a Kétforintos dalig. Mesélni ezt azt, Elvis Presleyről, Jimi Hendrixről, Radics Béláról, Ozzy Osbornról, Vikidál Gyuláról, a zenei világukról, zenekarokról, sorsokról, kapcsolódási pontokról, mielőtt meghallgatod a dalaikat. Ismeretterjesztő szövegekkel összekötve, kvázi elhelyezni térben és időben, zenei világban, öltözködési és divatirányzatokban, szubkultúrákban, mindezt általános és középiskolás gyerekek számára. A hangszerekkel való ismerkedés lehetősége erősíti az élményt, amely az élő zenéhez vezet.

A Házhoz megy a Zenede – Rocklegendák – Bordás József és zenekarának műsora az élőzene, és a szakmai-történeti tájékoztatás feladatát vállalja fel 2022-ben a keleti országrész kistérségeiben Tibolddaróctól Körösszakálig és Sárrétudvaritól Hévízgyörkig 37 helyszínen hatvan előadásban, valamint határon túli területeken is. Céljuk bemutatni, és az élőzene segítségével valóságos élménnyé varázsolni a rockzene világát.

Rock and Roll!!!

A rocktörténelmet rocklegendákon és legendás dalokon keresztül élőzenében megidéző zenekar tagjai:

Bordás József: Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész, Artisjus-díjas zenepedagógus,

Baricz Gergely: Ének-művész, a Kőbányai Zenei Stúdió tanára,

Megyaszay István: Basszusgitár-művész, a Kőbányai Zenei Stúdió tanára, a Piramis együttes tagja,

Nagy Zoltán: Gitár-művész, zenetanár, számos hazai pop formáció gitárosa.

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum oktatóprogram-sorozata a többi között a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.