Kolorádó: fesztivál nem csak fesztiválozással


„A fesztivál egyedisége a sokszínűségében rejlik, és hogy több száz különleges programot kínál, melyek szerteágazóan fedik le a kulturális palettát” – mondta el Pusztai Lola, a július 3. és 6. között Nagykovácsiban rendezendő Kolorádó Fesztivál kommunikációs vezetője. Hozzátette: a tavalyi Kolorádó Fesztivál számos pozitív tapasztalattal zárult. A nappali programok teltházasak voltak, ami azt mutatja, hogy a látogatók nagyon érdeklődtek a kulturális, edukatív és sportesemények iránt.

Melyek a Kolorádó Fesztivál idei legfontosabb fejlesztései, újdonságai?

A fesztivál idei legnagyobb újdonságai közé tartozik egy csendes és kényelmes kemping, amely a látogatók nyugodt pihenését biztosítja a négy nap alatt. Emellett rengeteg új installációval készülünk, amelyek különleges vizuális élményekkel gazdagítják az eseményt, nemcsak nappal, hanem este is, így immerzív élményt nyújtva. Az idei fesztivál egy új kaput is kapott, ami nagyon fontos első benyomáskeltés szempontjából. Környezetvédelmi okokból idén csak növényi alapú italokat kínálunk a pultoknál, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomunkat. Bevezettünk egy új buszjáratot is, amely a Széll Kálmán térről közvetlenül a fesztivál kapujához szállítja a látogatókat. Emellett megújult az Erdei Rave és a Kattt Rengeteg színpad is, tovább fokozva a fesztiválélményt.

Milyen pozitív tapasztalatokkal zárult a tavalyi rendezvény?

A tavalyi Kolorádó Fesztivál számos pozitív tapasztalattal zárult. A nappali programok teltházasak voltak, ami azt mutatja, hogy a látogatók nagyon érdeklődtek a kulturális, edukatív és sportesemények iránt. A fesztiválozás nem csak buliról szólt, hanem igazi közösségi élményt nyújtott, ahol az emberek együtt tanulhattak, fejlődhettek és élvezhették a közös tevékenységeket.

Kik alkotják a fesztivál célközönségét?

A fesztivál célközönségét főként 16 és 35 év közötti városi fiatalok alkotják, akik érdeklődnek mind az élő, mind az elektronikus zene iránt. Ezek az emberek általában nagyon elfoglaltak, egyetemre járnak vagy dolgoznak, de keresik az alkalmat a kikapcsolódásra és kiszakadásra a mindennapokból. Fontos számukra, hogy a fesztivál helyszíne ne legyen túl messze a várostól, de közel legyen a természethez. A közösségi élményeket preferálják, gyakran barátaikkal vagy nagyobb csoportokban látogatják a rendezvényt. Kultúrafogyasztók is, akik szívesen részt vesznek különleges helyszíneken megrendezett programokon és eseményeken. Általánosságban elmondható, hogy a Kolorádó látogatóit a nyitottság jellemzi.

Mely idei előadókra a legbüszkébbek?

A fesztivál nappali programjai idén is kiemelkedőek lesznek, különösen büszkék vagyunk a táncelőadásokra és együttműködésekre, mint például a Hodworks és a Közép-Európa Táncszínház produkciói. Emellett a Merengő Podcast kerekasztal-beszélgetése is izgalmas lesz, ahol Krekó Péter szociálpszichológus és Falyuna Nóra nyelvész, a Sarlatánok kora című könyv szerzői, az áltudományok világába kalauzolják el a hallgatóságot. De nemzenés programjaink között szerepelnek még olyan kiemelkedő személyiségek, mint Oltai Kata, Mérő László, Kárpáti Pál, Závada Péter és Góbi Rita, akik izgalmas programokkal, előadásokkal és beszélgetésekkel gazdagítják a fesztivál kulturális nívóját. Továbbá, Dr. Schwáb Richárd belgyógyásszal is lesz egy beszélgetés az alkohol jövőjéről, ami szintén izgalmas és releváns téma a rendezvény keretein belül.

Zenei fronton idén is sokféle izgalmas előadóval várja a közönséget a fesztivál. A hazai színtérről az Era Nova Kamarazenekar, Co Lee, Sisi és a The Devil’s Trade lépnek fel, akik teljesen különböző zenei stílusokban mozognak. Emellett külföldről számos DJ és fellépő érkezik, például a Red Axes, Nicola Cruz, az Animistic Beliefs és Sedef Adasi, akik tovább színesítik a zenei palettát és garantálják a felejthetetlen bulikat a fesztivál területén.

Miként fogalmaznák meg Önök a fesztivál különlegességét, kuriózumát?

A fesztivál egyedisége a sokszínűségében rejlik, és hogy több száz különleges programot kínál, melyek szerteágazóan fedik le a kulturális palettát. A rendezvény nem csupán zenei élvezeteket nyújt, hanem színházi előadásokat, kortárs táncperformanszokat, beszélgetéseket is magában foglal. Mindezt a budai hegyekben, távol a város zajától és térerő nélkül, ami egyedülálló lehetőséget teremt a résztvevők számára a teljes elmerülésre.

Miként segíti a fesztivált az NKA támogatása?

Az NKA támogatása lehetővé teszi számunkra, hogy gazdag és változatos kulturális programokat kínáljunk a résztvevőknek. Ennek köszönhetően magas művészeti és zenei színvonalat tudunk biztosítani, valamint olyan különleges előadókat meghívni, akik jelentősen emelik a rendezvény színvonalát és vonzerejét.