Kolozsvári Magyar Napok: az erdélyi és Kárpát-medencei magyar kulturális élet seregszemléje


12. alkalommal rendezik meg augusztus 17-22. között Erdély legnagyobb kulturális fesztiválját. A rendezvény idei jelmondata, hogy „Kerekedik!”, ami kifejezi, hogy a megújulás jegyében szervezték a közel 50 helyszínen zajló programokat. A rendezvény fő támogatója mások mellett az NKA.

A rendezvény célja Kolozsvár városi rangra emelésének és a magyar állam alapításának, valamint Szent István napjának méltóképpen való megünneplése. A szervező, a Kincses Kolozsvár Egyesület célja Erdély kulturális és történelmi fővárosában a magyar közösség kulturális értékek magas színvonalú bemutatása és az interetnikus és interkulturális párbeszédek lehetőségének megteremtése, gazdagítása. Az ilyenkor megrendezett több száz kulturális program a Kárpát –medencében élők széles körét szólítja meg.

„Idén újra megtelnek élettel a Magyar Napok közkedvelt helyszínei, ismét lesznek főtéri koncertek, a Bánffy-palota udvara is újra várja majd az érdeklődőket, valamint a Farkas utcai vásárt is megszervezzük, ahol a zenei színpadot utcazenészek produkcióival váltjuk ki, szervezőkként pedig a létszámkorlátozások és egészségügyi óvintézkedések betartására is figyelni fogunk.”- írják a szervezők a rendezvény honlapján.

Idén több mint 200 programmal, közel 50 programhelyszínen várják a Magyar Napok résztvevőit.

Fotó: https://www.facebook.com/magyarnapok