Kötetben mutatja be működését a Peron Music


„A kiadvány legfőbb értéke az a 30 év, amelyet beletettünk az alapítványba” – mondta el Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke a 30 éves fennállásukat ünneplő programsorozat részeként megjelent kiadvánnyal kapcsolatban. A kötet megjelentetését az NKA támogatta.

Komárom-Esztergomban, még 1993-ban indult el az ország egyik első könnyűzenei tehetséggondozással, tehetségkutatással foglalkozó magánalapítású civil szervezete, a Peron Music Alapítvány. Az elmúlt 30 évben országos elismerést vívott ki magának a szervezet, akinek növendékeivel többek között A Dal színpadán is bizonyítottak. Az alapítvány tavaly elindította a Peron Zenei Tehetségalapot, és a Peron Music Tehetségprogramot, azzal a céllal, hogy a tehetséges és szorgalmas fiatalokat anyagilag is segítsék. Az ünnepi évet a “30 ÉV VELED” című könyv bemutatójával zárták idén.

Melyek a kiadvány legfőbb értékei? Miért volt fontos az Önök számára annak elkészítése?

A kiadvány legfőbb értéke az a 30 év, amelyet beletettünk az alapítványba. Természetesen főként ennek a 30 évnek a bemutatása, az alapítók, a kuratórium és az önkéntesek elhivatottsága, amely bemutatásra kerül, és amely tükrözi azt, ahogy dolgozunk minden nap. A 30 év egy civil szervezet életében, pláne egy teljesen magán alapítású civil szervezet életében hatalmas időnek számít. A mérföldkövek és a folyamatos változásokra adott válaszok adják meg és mutatják be a szervezet értékét. Ezért is fontos számunkra a kiadvány, hogy reprezentálja a múltat és a jövőbe vetett hitünket.

Miért hiánypótló a kiadvány?

A kiadvány hiánypótló, mert az elmúlt 30 év értékei került összeszedésre, a velünk kapcsolatba kerülők bemutatása, írásai nyomán. Hiánypótló, esetleg iránymutató lehet egy induló vagy néhány éves szervezet számára is a kiadvány. Egyfajta támpont a mindennapi működéshez.

Készült korábban ilyen kiadvány? Most ezt miért tartották fontosnak?

Készült a 20 éves ünnepségre is kiadvány. Fontos legalább 10 évente megállni, körbenézni, és megmutatni azt az értéket és munkát, amelyet beleteszünk a mindennapokba. Érdemes időről időre megállni, és megünnepelni azt, hogy milyen értékek mentén köteleződtünk el, és milyen értékeket adunk a velünk kapcsolatba kerülőknek.

Miként segítette a kiadvány elkészítését az NKA?

Az NKA támogatása által tudtuk megvalósítani a kiadványt, a könyvbemutatót.