A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának közleménye


A Hangfoglaló Program Kollégium 2021. november 25-én tartott ülésén meghozta a döntését az Induló Előadói Alprogram támogatásairól. Az élőzenei  produkcióknak szóló felhívásra idén 231 pályázat érkezett, amelyek közül 80 fős, szakmai grémium javaslatára 71 előadót hívott meg a Kollégium az A38 Hajón tartott élő meghallgatásra. A meghallgatáson a fellépő produkciókat értékelő zsűri tagjai Balla Gergely,  Bátori Gábor, Biczó Andrea, Bodnár Tibor, Czeglédi Szabolcs, Gedeon Andrea, Koncz Balázsnak, Kovács Ákos Dadan, Linczényi Márkó, Oszkó-Jakab Natália, Peremenczky Krisztina, Pócsi István, Süli András, és Szarka József voltak. Az ő javaslatukat figyelembe véve végül 20 formáció részesül a minden eddiginél magasabb, 2,5-2,5 millió forintos támogatásban.

A nyolcadik évad támogatott pályázói:

A Csajod
ABEL marton nagy’s COSMOS BAND
boebeck
Damara
Doggos
egy5egy
GranCanada
HOCUSPONY
Hűvös
Kellene Kis Kert
konkoi
kristoaf
LAIHO
Lanou (Az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat országos döntőjének nyertese)
Luca
Pandóra Project
SFV
The Swamp Creatures
YEWO
Zaekar

A Kollégium ezúton szeretné kifejezni köszönetét valamennyi pályázónak, a kiválasztáshoz segítséget nyújtó szakembereknek, a meghallgatást profi körülmények között lebonyolító A38 Hajónak, illetve a döntés előkészítést végző Hangfoglaló Programirodának.

Az induló és kezdő előadók támogatására kiírt pályázat célja, hogy ösztönözze és támogassa azoknak az induló és kezdő zenekaroknak, előadóknak az első lépéseit, akiknek a produkciói színvonala alapján feltételezhető, hogy gazdagítják a magyar könnyűzenei kultúrát és számíthatnak a közönség érdeklődésére. A Hangfoglaló Program további alprogramjaival együtt komplex támogatási rendszerben kívánja segíteni az alkotókat tehetségük kibontakoztatásában és szakmai fejlődésükben. A kiválasztott 20 zenekart a Kollégium által kiválasztott mentor és a Hangfoglaló Programiroda a megvalósítás teljes ideje alatt kiemelten támogatja, propagálja.