Megnyílt az Országos Kerámiaművészeti Biennále


A korábban hagyományosan megrendezett, a keramikus művészek alkotásait bemutató kiállítás, néhány év kihagyás után újra várja látogatóit a pécsi kulturális negyed m21 Galériájában. A biennálé hagyományának újjáélesztést a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány által benyújtott pályázatból kiderül, hogy a nagy múltú Pécsi Biennálék és Quadrienálék hagyományainak folytatása rendkívül fontos, hiszen ezek olyan fórumok, ahol az ország kerámia művészei bemutatkozhatnak. A mostani rendezvény a legutóbbi, 2017-es quardienálé óta eltelt időszak kerámia- és porcelánművészetének átfogó bemutatását tűzte ki célul.

Prof. Fusz György, a kiállítást rendező Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány elnöke, DLA keramikusművész a díjátadóval egybekötött megnyitón elmondta, a kiállításon 97 művész mintegy 160 munkáját értékelte a zsűri. Hozzátette, hogy a kiállítást gazdagító művészek közül többen az első, 1968-as bemutatótól kezdve jelen vannak kiállítóként, de a középgenerációhoz tartozók és a fiatal pályakezdők alkotásai is megtalálhatók a tárlaton.

A július 18-ig látogatható tárlat a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány szervezésében, a Nemzetközi Kerámia Stúdió együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap, a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a PTE Művészeti Kar partneri támogatásával jött létre.

A kiállító művészek névsora  a galéria honlapján olvasható.

Kiemelt kép forrása: m21.pecsigaleriak.hu