Olvasó vagyok! – szeptember elején nyit a 92. Ünnepi Könyvhét


Klasszikusok, újdonságok, könyvbemutatók, színpadi műsorok, dedikálás, gyerekprogramok várnak minden olvasni szeretőre az idei könyvvásáron. 2021. szeptember 2-5. között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén a szerzők és olvasók fesztelen találkozására nyílik lehetőség. A rendezvény  rendszeres támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Az Ünnepi Könyvhét a magyar kulturális élet egyik legrégebbre visszatekintő emblematikus eseménye, a kortárs magyar irodalom legnagyobb fesztiválja, melyet 1929 óta hagyományosan a budapesti Vörösmarty téren rendez meg a magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A négynapos szabadtéri programsorozat és könyvvásár az irodalom iránt érdeklődők kultikus találkozóhelye; írok olvasok és könyvkiadó ünnepe, ahol évről íze 50-70 000 látogatót fogadnak. A könyvhét keretein belül kerül sor a Gyermekkönyv napokra és a nagy múltú Szép Magyar Könyv verseny eredményhirdetésére is. Az Ünnepi Könyvhét gazdag programkínálata évtizedek óta töretlenül népszerűsíti az olvasás és az irodalmat.

Az esemény honlapján részletesen megtalálható programok valamennyi korosztálynak tartalmas időtöltést kínálnak. A Vörösmarty és Vígadó téri színpadokon beszélgetések, gyermek előadások koncertek színesítik a programot. A dedikálások alkalmával személyesen is találkozhatnak az olvasók kedvenc szerzőikkel mindhárom napon.

Az idei könyvhét eseményét IDE kattintva követhetik.