Új határidő a Római Magyar Akadémia képzőművészeti pályázatánál!


A korábban meghirdetett Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíj pályázat beadási határideje 2023. február 28. éjfélre módosult.

A Kulturáért és Innovációért Felelős Miniszter kultúráért felelős feladatkörében a Római Iskola hagyományának fenntartása érdekében a Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíjra a miniszteri keret terhére hirdette meg pályázatát.

A pályázat célja, hogy a magyar képzőművészeknek számára lehetősége nyíljon szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, annak érdekében, hogy Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció elősegítse az ösztöndíjas művészetének tovább gazdagodását.

A vissza nem térítendő támogatás elnyerhető legmagasabb összege pályázónként 1 millió forint. A rendelkezésre álló teljes pályázati keret 8.000.000 Ft. Az alkotói támogatásra hivatásos festőművészek, grafikusművészek, szobrászművészek, intermédia művészek, mint magánszemélyek pályázhatnak. A lehetőség azonban kizárólag egyedüli pályázókra érvényes, alkotócsoportok nem pályázhatnak. A nyertes pályázóknak a Római Magyar Akadémia (Collegium Hungaricum Róma) közreműködésével 2023. szeptember 1. – 2024. augusztus 31. közötti 30 napos időszakban nyílik lehetősége a szakmai tájékozódásra, szakmai kapcsolatok teremtésére a fenti cél érdekében.

A teljes felhívás és valamennyi, a pályázathoz szükséges dokumentum itt érhető el.

A miniszteri pályázatok tudnivalói, a szakmai kapcsolattartók elérhetőségei az alábbi linken érhetők el:

https://nka.hu/kategoria/kiemelt-kategoriak/palyaztatas/miniszteri-tamogatasok-palyaztatas/

Kérjük a felhívás szövegét figyelmesen olvassák el!

𝘈 nyitó𝘬é𝘱 𝘪𝘭𝘭𝘶𝘴𝘻𝘵𝘳á𝘤𝘪ó, forrása: 𝘞𝘪𝘬𝘪𝘱é𝘥𝘪𝘢, 𝘬é𝘴𝘻í𝘵𝘦𝘵𝘵𝘦: 𝘑𝘢𝘯𝘮𝘢𝘥 𝘰𝘯 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘪𝘤𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘣𝘺 𝘑𝘢𝘴𝘵𝘳𝘰𝘸 → 𝘐𝘮𝘢𝘨𝘦:𝘎𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘊𝘢𝘮𝘦𝘰 𝘰𝘧 𝘍𝘳𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘊𝘥𝘔 𝘗𝘢𝘳𝘪𝘴 𝘉𝘢𝘣264 𝘯1.𝘫𝘱𝘨, 𝘊𝘊 𝘉𝘠-𝘚𝘈 3.0,