Csoportos diákutakat támogat az NKA


A Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium új pályázatot hirdet, amely a Petőfi bicentenárium kapcsán csoportos diákutak megvalósítására ad lehetőséget az 5-12. évfolyamos tanulók számára.Benyújtásra 30 nap áll rendelkezésre, a határidő: 2022.09.23., éjfél.

A Petőfi 200 Program célja, hogy Petőfi Sándor életművét és életútját, illetve korát bemutató, az emlékév keretében megvalósuló kezdeményezéseket és megújuló közgyűjteményi tartalmakat, a gyűjteményekben őrzött forrásokat, kulturális kincseket bemutassa, elérhetővé és látogathatóvá tegye a nagyközönség számára.

A Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázata arra kínál lehetőséget, hogy a diákok a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait, valamint a reformkorhoz és Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket szervezett utak keretében, ingyenesen tekintsék meg.

Pályázatot benyújtani az alábbi két témakörben lehet:

1. Pályázati cél: Tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi 5-12. évfolyamos diákok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy magyarországi oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett, csoportos tanulmányi kirándulások keretében fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

2. Pályázati cél: Tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi, hátrányos helyzetű járások oktatási intézményeiben tanuló 5-12. évfolyamos fiatalok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 2. sz. mellékletének H oszlopában felsorolt járásokban található magyarországi vidéki oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett 1–3 nap időtartamú, csoportos diákutak keretei között fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

Figyelem! Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2022. szeptember 23-án éjfélig lehet.

A teljes felhívás elérhető IDE kattintva, illetve az adatlap-kitöltés és főbb adatok elérhetők INNEN. Kérjük, hogy az adatlap kitöltése előtt szíveskedjenek elolvasni a teljes pályázati felhívást!